Pragmatisch
Ik kijk altijd goed naar wat je nodig hebt en zoek naar de ondersteuning die bij jou past. Dat kunnen mijn inzichten als psycholoog of technieken zijn, maar ook spirituele invalshoeken. Ook maken we gebruik van ondersteuning in de vorm van boeken, artikelen, songteksten of films. Een weg van verandering stopt niet na een gesprek met mij.

Professioneel
Mijn manier van werken heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. Na een afgeronde studie Klinische en Gezondheidspsychologie én Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en daarin vooral praktische en bedrijfsmatige inzichten opgedaan. Na de start van mijn eigen praktijk in het Gooi, nu ruim 20 jaar geleden, heb ik mij verder ontwikkeld door opleidingen als EFT-therapeut, MMS Coaching, Nondual Kabbalistic Healing en recent ben ik ook in ACT, Acceptance and Commitment Therapy geschoold.

Levenservaring
De belangrijkste leerschool, blijft het leven zelf. Als mens, partner en moeder van twee zoons ben ik mij ieder dag weer bewust van het belang om te verbinden, (steeds) bewust(er) te zijn van mijn oordelen en te genieten van dat wat er nu is. Door die openheid spreek ik vele ‘talen’ en dan bedoel ik natuurlijk de taal van mensen. Dat maakt mij een toegankelijke en gemakkelijke gesprekspartner. Vrijheid, idealisme en pragmatisme zijn de kernwoorden die mij typeren.

Samenlevend met een vrouw en twee zoons heb ik een vanzelfsprekende betrokkenheid bij de Roze Beweging. Herkenning en erkenning zijn sleutelwoorden bij mijn hulpverlening aan lesbische en bi-vrouwen en homosexuele mannen. Therapie of coaching door mij als gelijkgestemde kan voor de holebi’s net die extra steun in de rug zijn.