Lesbische hulpverlening, voor wie?

Vind je het prettig hulp te krijgen van een therapeut die begrijpt wat het betekent om lesbisch of biseksueel te zijn? Bij wie je met al je vragen terecht kunt of ze nu gaan over je seksuele voorkeur, of over andere zaken die je bezighouden. Die zonder oordelen naar je luistert en open staat voor jouw zoektocht en jouw antwoorden.
Kijk dan eens rond op de site en ontdek of mijn aanbod je aanspreekt en voor wie het bedoeld is.

Voor lesbische of biseksuele vrouwen


Als lesbische of biseksuele vrouw kun je te maken krijgen met vragen en problemen rond acceptatie, coming-out, leefstijlen, reacties van je omgeving of discriminatie. Dan is het belangrijk een hulpverlener te vinden met kennis van zaken.

Ook als je meer algemene hulpvragen hebt, kan het ondersteunend zijn een hulpverlener te treffen die open is over haar eigen lesbische identiteit, een openheid die laat zien: zo gewoon kan het zijn.
Bij aanbod staan wat voorbeelden van hulpvragen.

Voor twijfelende vrouwen

Je weet niet precies hoe het met jouw seksuele voorkeur zit en je wilt dat onderzoeken. Je durft niet uit de kast te komen. Je hoopt dat je gevoelens voor vrouwen vanzelf weer overgaan, want je wilt niet lesbisch zijn.
Lesbische hulpverlening is ook voor vrouwen die later in hun leven (bijvoorbeeld tijdens hun huwelijk) vragen krijgen over hun seksuele geaardheid, de zgn. ‘laatbloeiers’.